1 martie 2013

136.000 de citate şi noi recorduri de audienţă

Mai agale decât de obicei, contorul de la Citatepedia.ro mai marchează o mie. Desigur, la volumul impresionant acumulat în baza de date, o creştere rapidă nu mai este esenţială, dar noutăţile care apar zilnic sunt de interes pentru publicul stabil şi uneori apar surprize plăcute.

Pe de altă parte, audienţa site-ului tot creşte. Deşi luna februarie este cea mai scurtă, recordul lunar a fost depăşit, înregistrându-se peste 455.000 de vizitatori diferiţi. Şi recordul zilnic a fost depăşit, cu 24.000 de vizitatori diferiţi (fără a fi o excepţie, mai multe zile înregistrând valori apropiate).

Pe partea internaţională, Citatepedia.com este în ascensiune, ajungând la 35.000 de vizitatori/lună, ca urmare a integrării cu site-ul de mare succes SearchDictionaries.com. Şi Citatepedia.net e aproape de acelaşi nivel, dar este de remarcat că secţiunea în limba italiană, coordonată de Simona Enache, a ajuns la 22.000 de vizitatori/lună, în condiţiile în care încă nu a ajuns la zece mii de citate. Este o dovadă că se poate, şi chiar dacă Dan Costinaş participă în numeroase limbi, aparent fără mare succes, am convingerea că este doar o chestiune de timp şi perseverenţă până când fiecare dintre aceste secţiuni îşi va găsi culoarul în spaţiul ei lingvistic. Şi oricum, doar cei care contribuie de mult timp la Citatepedia ştiu ce experienţă grozavă este şi câte lucruri minunate au descoperit!

În acest moment, principalul obstacol pentru creştere este capacitatea serverelor. În urma unor optimizări de programare, am reuşit o performanţă rezonabilă chiar şi când vin mii de vizitatori într-o oră. Totuşi, au mai apărut câteva blocaje. Ţinând cont de buget şi de faptul că nu se preconizează creşteri majore de audienţă până la toamnă (chiar o anumită scădere peste vară), un eventual upgrade hardware va fi amânat.

Am început şi campania 2% din impozitul pe venit pentru Asociaţia Culturală Citatepedia. Astfel, aveţi ocazia să ne sprijiniţi financiar fără să vă coste nimic. Mulţumim anticipat!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 10 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook