23 iulie 2012

121.000 de citate şi noutăţi la comentarii

Prin caniculă, Citatepedia.ro ajunge la 121.000 de citate.

Numărul comentariilor a ajuns la 30.000. Pe de altă parte, numărul comentariilor eliminate în ultima vreme pentru încălcări de regulament a crescut prea mult. Dată fiind această situaţie, am introdus un mecanism de suspendare automată a dreptului de a adăuga comentarii pentru utilizatorii care încalcă în mod repetat Regulamentul.

Trebuie precizat că nu este o problemă dacă se elimină comentarii ca urmare a ştergerii textului comentat (de exemplu, pentru că acesta este considerat ca având probleme) sau dacă este câte un comentariu care nu mai are sens în urma unor corecţii. Suspendările îi afectează doar pe cei care în mod frecvent şi repetat depăşesc cadrul stabilit.

Nu este considerată o scuză faptul că un comentariu care încalcă limitele este dat ca răspuns unui alt comentariu aflat în aceeaşi situaţie. Toţi cei implicaţi într-o ceartă sau într-o discuţie care deviază prea mult de la subiect sunt consideraţi în greşeală.

De obicei, cei care se apropie de suspendare vor vedea un mesaj de avertizare. Astfel, vor avea ocazia să evite suspendarea, care durează 1-30 de zile, în funcţie de numărul şi frecvenţa încălcărilor de regulament. Suspendările apar automat, aplicându-se la fel pentru toată lumea.

Rolul acestui mecanism este să facă din paginile pentru comentarii un spaţiu cât mai agreabil. Aceasta nu înseamnă că nu sunt permise discuţii în contradictoriu, chiar din contră. Însă un ton civilizat şi o încadrare în subiect sunt strict necesare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

One thought on "121.000 de citate şi noutăţi la comentarii"

  1. Dan Costinaş spune:

    Apreciez efortul şi salut măsurile; consider că sunt de bun augur pentru menţinerea Citatepediei în spiritul ei iniţial, acela de îndrăzneţ proiect cultural, „cea mai mare colecţie de citate realizată vreodată în limba română şi una dintre cele mai mari baze de date cu citate din lume”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook