13 iulie 2011

100.000 de citate în limba română!

Cu mai puţin de o săptămână până la aniversarea a 6 ani de existenţă, Citatepedia marchează un record: 100.000 de citate în limba română – din aproape 11.000 de autori!

Obiectivul părea extrem de dificil când l-am propus acum 4 ani. Dar iată că, pic cu pic, „muntele” a crescut şi acum putem spune că am reuşit. Au contribuit la aceasta peste 3000 de persoane, dintre care primii 10 au făcut aproximativ jumătate din treabă: Gheorghe Culicovschi, Simona Enache, Lucian Velea, Corneliu Tocan, Costel Zăgan, Adriana Pleşca, Veronica Şerbănoiu, Dan Costinaş, Cornelia Georgescu, Girel Barbu. Mulţumiri tuturor celor care au participat, în special celor care au crescut ritmul în ultima perioadă!

Aproape simultan, marcăm depăşirea a peste 20.000 de creaţii epigramatice, un număr impresionant, dacă ţinem cont că unora le pare un segment de nişă. Acest lucru a fost făcut posibil de extraordinara perseverenţă a lui Gheorghe Culicovschi, care cu o imensă dragoste pentru epigramă, a cules două treimi din material, în plus încurajându-i şi pe alţii să participe. Astfel s-a format „antologia online a epigramelor scrise sau traduse în limba română”, o colecţie unică în lume, nu doar prin dimensiuni. Sunt prezenţi peste 1180 de autori, inclusiv 70 străine (în cea mai mare parte traduceri de Florea Ştefănescu), iar aceasta reprezintă cam cu o treime mai multe nume decât cel mai mare anuar al epigramiştilor. Epigrame este în acest moment cea mai mare secţiune a site-ului Citatepedia.ro.

În ansamblu, Citatepedia a depăşit 225.000 de citate (în 34 de limbi). Pe partea internaţională participă în special Dan Costinaş, Simona Enache şi Veronica Şerbănoiu. Împreună construim pentru a împlini un vis, acela ca Citatepedia să devină un proiect la fel de popular în toată lumea.

Ce urmează ca obiectiv statistic? Să dublăm ce am realizat până acum în doar jumătate din timp. Aşadar, să turăm motoarele spre 200.000 de citate în limba română!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 14 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook